RASVAIMU JA VARTALONMUOTOILU

Rasvaimu on toimenpide, jossa poistetaan ylimääräisiä paikallisia rasvakertymiä. Toimenpide on tehokas ja tulos pysyvä, koska aikuiselle ei kehity uusia rasvasoluja. Pienille alueille toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, laajemmat toimenpiteet nukutuksessa.

Rasvaimussa rasvakudokseen ruiskutetaan hellävaraisesti pienellä kanyylilla nestettä, joka helpottaa rasvasolujen irtoamista. Rasvasolut ja neste kerätään imulaitteella talteen.

Käytössämme on nykyaikainen Water-Jet rasvaimulaite, joka mahdollistaa nopeamman toipumisen eikä vahingoita poistettavia rasvasoluja. Omia rasvasoluja voidaan samantien käyttää rasvansiirrossa esim. kasvojen nuorekkuuden palauttamiseen, rintojen tai pakaroiden muotoiluun.

Potilas kotiutuu toimenpidepäivänä, nukutustoimenpiteiden jälkeen voidaan tarvita yön yli seurantaa.

Jälkihoito on tärkeäta. Rasvaimun jälkeen hoidetut alueet tuetaan tukitekstiileillä 3-6 viikon ajan. Toimenpiteen jälkeen voi ilmetä turvotusta ja mustelmia, jotka häviävät vähitellen 3-4 viikossa. Lopullinen tulos näkyy vasta muutaman kuukauden kuluttua. Rasvan poiston jälkeen ihoa kiinteytetään Vela-Shape vartalonmuokkaushoidolla.