KASVOJEN MUOTOA PALAUTTAVA KOHOTUSLEIKKAUS

Alkavia kasvojen ikämuutoksia kannataa hoitaa ihon laserhoidolla, mesoterapialla, kemiallisella kuorinnalla ja rasvansiirrolla. Tarvittaessa käytetään lisäksi täyteaineita ja botuliinia pistoshoitoina.

Kasvojen kohotusleikkausta tarvitaan kun ikämuutoksia ja varsinkin ihon löysyyttä on enemmän.

Kasvojen ikääntyminen aiheuttaa ihon kimmoisuuden ja ihonalaisen rasvakudoksen vähentymistä. Myös lihaksisto veltostuu, samoin luusto kutistuu.

Kasvojen kohotuksella palautetaan kasvojen entistä muotoa poistamalla löysää ihoa ja nostamalla ihonalaiset kudokset takaisin paikoilleen.

Alakasvojen kohotuksella hoidetaan leuan alla olevaa löystyneen ihon ja iholihaksen aiheuttamaa helttaa sekä alaleuan sivulle ilmaantuvia pusseja. Arvet tehdään mahdollisimman huomaamattomasti ohimolle, korvan ympärille ja usein myös pieni arpi tehdään leuan alle. Tarvittaessa toimenpidettä tehostetaan rasvansiirrolla. Leikkaus voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Nukutustoimenpiteen jälkeen potilasta seurataan yön yli sairaalassa. Noin 3 viikon kuluttua leikkauksesta verenpurkaumat ja turvotus ovat hävinneet.