Hiilidioksidi-laserhoito

Hiilidioksidilaseria on jo pitkään käytetty ihon arpimuutosten ja ryppyjen hoitoon. Ensimmäisen sukupolven laserhionta oli kivuliasta, ja vaati nukutuksen lisäksi pistoksena annettavaa puudutusta sekä kipulääkkeitä. Syvän lämpövaikutuksen vuoksi toipumisaika oli yli kaksi viikkoa. Hoitoon liittyi myös huomattava pigmenttihäiriöiden riski. Kuoriva laser mahdollisti toisaalta muiden menetelmien puuttuessa syvien arpien ja uurteiden tasoittamisen.

2000-luvun alussa siirryttiin fraktionaaliseen laserhiontaan, jossa ihon pintakerros poistetaan pistemäisesti  osittain. Laajan käytön myötä huomattiin, että myös tähän toimenpiteeseen liittyy ihon kovettumisen, pitkäaikaisen punoituksen ja pigmenttihäiriöiden riski. Seurauksena oli erityisesti toistuvien toimenpiteiden myötä kovettuneen ja punoittavan näköinen iho (“treated look”). Kuorivilla lasereilla on lähinnä tasoittava ja jonkin verran ihoa kiristävä ja kovettava vaikutus. Kohottavaa ja sitä kautta kasvonpiirteitä nuorentavaa vaikutusta on hoidoilla vähemmän. 

Ihoakatemiassa ei enää käytetä ihon nuorennushoitona laserhiontaa, vaan olemme siirtyneet tehokkaampaan ja turvallisempaan radiofrekvenssi-mikroneulaushoitoon. INTRAcel tasoittaa, kiinteyttää ja kohottaa ihoa huomattavasti laseria monipuolisemmin, ja siihen ei liity laserhionnan sivuvaikutuksia. Hoitotulos on luonnollinen, ja hoito voidaan toistaa tarvittaessa.

Koholla olevien arpien tasoittamiseen ja pinnallisten luomien, ihomuutosten ja syylien poistoon laserhionta on edelleen hyvä menetelmä.